Beste Leden,

Vanaf 29 mei is het terras van WSV Westland weer open. U bent van harte welkom. Daarbij gelden wel enkele regels waaraan we met zijn allen moeten voldoen. Die zijn in hoofdlijnen hetzelfde als die voor de horeca. We hebben voor jullie de volgende zaken op een rijtje gezet. Volg de algemene richtlijnen van het RIVM:

  • Bij milde verkoudheid- of griepklachten blijf je al thuis
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (>38 gr) of benauwdheidklachten heeft
  • Houd altijd 1,5 meter afstand
  • Aan een tafel mogen maximaal twee personen, die niet uit hetzelfde huishouden komen, binnen 1,5 meter bij elkaar zitten. Als je met meer dan twee personen aan een tafel zit, moet er altijd 1,5 meter afstand gehouden worden.
  • Personen uit hetzelfde huishouden mogen met meer dan twee binnen 1,5 meter bij elkaar zitten.
  • Op het terras mag je alleen zitten en dus niet staan, behalve voor het plaatsen en ophalen van een bestelling.
  • Je kunt nu nog alleen contant betalen.
  • Zet je gebruikte glazen e.d. altijd terug op de retourplaats in de bijkeuken.

Tot slot: besef dat bij niet naleven van de regels het risico op een boete en wellicht sluiten van terras hierbij hoort.

Protocol Terras en kantine WSV Westland, mei 2021

Algemeen:

Conform de horeca-richtlijnen hebben leden, die op het terras een drankje willen nuttigen, een reservering nodig. Dit kan nog op het moment dat u bij het terras aankomt maar alleen als er op dat moment genoeg plaats is. Deze reservering kan genoteerd worden op de reserveringslijst op de eerste tafel bij de trap. Deze regel is nodig zodat mocht er een calamiteit zich voor doen deze mensen ingelicht kunnen worden. Hier zal u ook een aantal controle vragen worden gesteld. Er mogen in totaal 50 mensen op het terras aanwezig zijn mits de 1,5 meter afstand in acht genomen kan worden.

Routing:

Bij aankomst kunt u rechts uw handen ontsmetten met een hand gel of uw handen wassen in de bijkeuken. Bestellingen worden geplaatst bij de tafel bij de schuifdeuren of de desbetreffende kantine medewerker. Betalingen nu uitsluitend nog contant. Over een pinautomaat wordt nog overlegd. Het barpersoneel kan misschien vragen of u zelf onder toezicht wilt afrekenen in het geldkistje. De kantinevrijwilliger zet alle consumpties op de kantinelijst, maakt de bestelling gereed en zet de bestelling op een dienblad neer. Daarna kan de bestelling opgehaald worden.

Zet na gebruik het dienblad met de vuile vaat in de bijkeuken waar de vaatwasser staat.

Voor toiletbezoek kunnen de mannen het toilet bij de voordeur gebruiken, de dames het toilet in het halletje tegenover de keuken. Zo voorkomen we dat mensen elkaar kruisen.

De looplijnen en wachtstrepen voor bestellingen bij de bar zullen expliciet aangegeven worden.

Probeer zo veel mogelijk één persoon per tafel de bestelling te laten doen aan de tafel bij de schuifdeuren.

Terras:

Alle ronde tafels hebben een vaste plek dus het is niet de bedoeling hiermee te gaan schuiven. Om deze tafels komen vaste stoelen die zijn gemarkeerd op het terras met paarse en oranje schijven. Houd op het terras 1,5 meter afstand.

In het algemeen geldt uiteraard:

– Gebruik je verstand

– Houd 1,5 meter afstand

– Was vaak je handen!

Kantinediensten:

Alle leden krijgen 1 kantinedienst en 1 zelfwerkzaamheid per jaar toebedeeld tenzij anders is besproken. Aandachtspunten: Handhygiëne, glazen worden niet gespoeld, maar uitsluitend in de afwasmachine gewassen, alle overige vaat gaat direct ook in de grote afwasmachine in de bijkeuken. Niets wordt tweemaal gebruikt. Voor mensen die dat prettig vinden, zijn mondkapjes en handschoenen aanwezig. Er wordt geen frituur aangeboden; ook geen schaaltje met nootjes of chips, alleen voor eigengebruik. Er zullen bij de keuken lijsten komen te hangen wie wanneer kantinedienst of zelfwerkzaamheid heeft. Als u bij één van de diensten niet op komt dagen, dan riskeert u een boete van 250 euro. Eenieder zal zich dus goed aan de afspraken moeten houden, tenzij er iets anders is afgesproken. Mocht u op de desbetreffende datum niet kunnen, kunt u onderling met één van de leden ruilen. Door de weeks is er geen bardienst, wel kan men koffie en thee gebruiken. Vanuit iedere reservering wordt dan 1 lid aangewezen die de bardienst voor die tafel verzorgt. Dit alles uiteraard volgens de geldende hygiëneregels voor de bardienst en de regels van het afrekenen.

Voorraadbeheer:

Er zal voor 1 mei een controle plaatsvinden op de houdbaarheidsdatum van alle producten. Er zal gezorgd worden dat alle voorraden voldoende aangevuld zullen zijn.

Communicatie:

Er zal een extra nieuwsbrief uitgaan met de voor de leden relevante informatie.

Deze info zal ook op de website komen te staan. Voor de kantinediensten zal er een specifieke beschrijving komen.

Tot slot:

De eerste weken zal er wekelijks overleg zijn met de kantinedienstleden om de vinger aan de pols te houden rondom de gang van zaken, zodat tijdig bijgestuurd kan worden als zaken niet goed verlopen.

Taakverdeling:

– Routing, terras, kantine en hygiëne: Bestuur WSV Westland

– Kantinediensten en voorraadbeheer: Christine Boekestijn