Berging winterterrein

De zaterdagen 15 oktober en 22 oktober stonden in het teken van de berging.
Op 15 oktober was het eerst de ‘kleine berging’, boten die met de heftruck geborgen kunnen worden. In tijd van een paar uur stonden ze allemaal netjes op hun plek. Tegelijkertijd konden de schippers beginnen met afspuiten, wat een groot deel van de dag doorging.
Een week later, op 22 oktober was het de ‘grote berging’ voor de overige boten, die met een kraan op de klaarstaande bok werden getild en met de botenwagen op hun plek werden neergezet.
De berging heeft praktische voorbereiding nodig vwb de planning van de boten, maar ook in de week voorafgaand aan de berging moet alles worden gecontroleerd en gereedgemaakt op het terrein. Wat goed heeft geholpen zijn de foto’s hoe de boot de vorige keer op de bok is neergezet. Daardoor loopt het nu vlotter. Het is een mooi systeem.
Iedereen weer hartelijk dank voor de medewerking.

 

NB. Momenteel is er ruimte op het bergingsterrein ‘over’. Geinteresseerden kunnen zich melden bij bestuurslid ‘Havenzaken’ (zie contact) voor meer informatie.

 

Wat altijd geldt:
– stafety first: denk aan de veiligeheid
– tijdens de berging is het parkeerterrein niet beschikbaar
– wees op tijd
– laat even weten als je een speciaal verzoek hebt ivm plaatsing
– neem geen kinderen of huisdieren mee (veiligheid)
– volg altijd de aanwijzingen van de bergingsploeg (herkenbaar aan hesjes en helmen)
– haal gasflessen van je boot en neem deze mee naar huis (NB. het gashok van de vereniging wordt opgeven. Het is praktisch onmogelijk om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen)
– er is gelegenheid voor afspuiten, dit gaat op volgorde van bergen (denk aan het milieu en voer je afval af)
– wees geduldig, blijf rustig, vriendelijk

Passanten

In de winter hebben we in het water volop plek voor winterpassanten. Wilt u gebruik maken van onze trailerhelling? Daarvoor kunt u hellinglid worden. Voor alle tarieven en mogelijkheden zie de tarievenpagina.