Berging winterterrein

De 2e en 3e zaterdag van oktober staan elk jaar in het teken van de berging. We zetten dan de boten op de kant, van de leden die zich hebben aangemeld.
Op 9 oktober betreft dat de ‘kleine berging’, boten die met de heftruck geborgen kunnen worden. Een week later, op 16 oktober de ‘grote berging’ voor de overige boten, die met een kraan worden getild en met de botenwagen op hun plek worden neergezet.
Voor de kleine berging worden de booteigenaren verzocht hun bokken vooraf klaar te zetten in de week van de berging.
Voor beide zaterdagen geldt:
– stafety first: denk aan de veiligeheid
– tijdens de berging is het parkeerterrein niet beschikbaar
– wees op tijd
– neem geen kinderen of huisdieren mee
– volg altijd de aanwijzingen van de bergingsploeg (herkenbaar aan hesjes en helmen)
– haal gasflessen van je boot en neem deze mee naar huis (NB. het gashok van de vereniging wordt opgeven. Het is praktisch onmogelijk om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen)
– er is gelegenheid voor afspuiten, dit gaat op volgorde van bergen (denk aan het milieu: gebruik ALTIJD een zeil onder de boot en voer je afval af)
– wees geduldig, blijf rustig, vriendelijk

Hieronder de schematische indeling van het winterterrein

Klik op de kaart om deze te vergroten

Passanten

In de winter hebben we in het water volop plek voor winterpassanten. Wilt u gebruik maken van onze trailerhelling? Daarvoor kunt u hellinglid worden. Voor alle tarieven en mogelijkheden zie de tarievenpagina.